Dødsfald i hjemmet

Dødsfald i hjemmet

Når der sker et dødsfald i hjemmet, kan det enten være et forventet dødsfald i hjemmet eller et uventet dødsfald i hjemmet.

Der er tale om et forventet dødsfald i hjemmet, når et menneske forventeligt udånder hjemme.

Når et menneske udånder i hjemmet, skal afdødes læge, lægevagten eller hjemmeplejen, hvis afdøde var tilknyttet den, kontaktes. Forholdsvis hurtigt efter et dødsfald, skal den praktiserende læge registrere dødsfaldet i de offentlige systemer samt udfærdige dødsattesten.

Nogle pårørende har brug for en stund med afdøde, inden lægen kontaktes. Dette er naturligvis tilladt. Lægen kommer normalt forholdsvis hurtigt ud, men der ikke unormalt, at der kan gå nogle timer fra dødens indtræden, til lægen udfylder dødsattesten.

Hvis et menneske pludselig går bort i hjemmet, kaldes det et uventet dødsfald i hjemmet. Er det den situation, du står i, skal du omgående kontakte alarmcentralen, da situationen gribes anderledes an.

Så længe man ikke kender den præcise dødsårsag, skal der bl.a. foretages et retslægeligt ligsyn af politi og embedslægen.

På hvilket tidspunkt kontaktes bedemanden?

Der er ikke præcise regler for, hvor hurtigt du skal kontakte bedemanden. De fleste pårørende, tager typisk kontakt med bedemanden på dagen for dødsfaldet eller dagen efter, hvis dødsfaldet er sket sent om aftenen.

Vi træffes hele døgnet, og når du kontakter vores bedemand, har han, eller hun, fuldstændig styr på proceduren. Så hos os er du er i trygge og kompetente hænder.

Det er heldigvis de færreste, der har brug for en bedemand regelmæssigt, så måske ved du ikke, hvem du skal kontakte.

Hvis du ikke har en bestemt bedemand i tankerne, kan du fx række ud i din omgangskreds for anbefalinger.

Du kan også gå på internettet, fx Google, og besøge nogle forskellige hjemmesider, og af dem vælge den bedemand, der tiltaler dig bedst.

Vores bedemænd er faguddannede

Bedemand er ikke en beskyttet titel, så alle kan kalde sig bedemand. Derfor findes der mange ufaglærte bedemand rundt omkring i landet.

I Vanløse Begravelsesforretning er vi alle faguddannede, så vi er rustet til at håndtere enhver situation, der kan opstå.

Vi er omsorgsfulde, vi bruger den tid, der kræves, og vi støtter og rådgiver dig gennem hele forløbet.

Vi har døgnvagt, og du kan ringe til os på 38 71 75 01. Du kan også skrive til os via vores kontaktformular.

Vi har stor viden om dødsfald i hjemmet, og vi støtter dig gennem hele forløbet.

Det siger de pårørende

J. Otendal -

Når alt bare fungerer perfekt på en svær dag, er man klar over, der står en professionel person bag.

Tak til Steen Jørgensen. Vi var i meget trygge hænder.

A. & M. Melchiorsen -

Et meget sympatisk og professionelt firma, som vi også brugte for 11 år siden, da min far døde.

Kan anbefales på det varmeste.

Midt i sorgen og den svære situation, var det en tryg og dejlig oplevelse, hvor der på meget værdig vis blevet taget fint hånd om alt det praktiske.

A. Paaske -

En god støtte i en svær stund.

Professionel og empatisk bedemand og rimelige priser.